Stránky

27 mája 2009

Tak toto sa oplatí ...

Programové tézy novej vlády 2010


Zrušíme obmedzenie vjazdu cyklistov na lesné cesty.
Zdroj: Programové tézy pravice (kompletný dokument)

Európska komisia zriaďuje splnomocnenca pre cyklistiku

Podľa vyhlásenia kabinetu Antonia Tajaniho, komisára Európskej komisie pre dopravu a energetiku, bude zriadená pozícia Splnomocnenca EK pre cyklistickú dopravu. Bude zodpovedný za koordináciu koncepcií bicyklovej dopravy (vrátane cykloturistiky) v štátoch EÚ. Zriadenie takejto vysokej pozície ukazuje na prudko rastúci význam cyklistickej dopravy v Európe a môžeme od neho očakávať lepšie vytváranie podmienok pre bicykle aj na Slovensku. Viac sa dočítate tu (v angličtine). 
Zdroj: www.vitajtecyklisti.sk

Certifikácia cyklistických zariadeni v SR

Cieľom certifikácie Vitajte cyklisti! je vytvoriť sieť turistických zariadení a služieb, ktoré sú prispôsobené potrebám cyklistov a tým podoporiť cyklistickú dopravu a cykloturizmus na Slovensku. Certifikované zariadenia musia spĺňať niekoľko požiadaviek, ktoré uľahčujú návštevu a pobyt cyklistom, napríklad musia mať bezpečné miesto na odloženie bicykla, disponovať základným náradím, poskytovať informácie, potrebné pre cyklistu, umožniť umytie bicykla či pranie výstroje a pod. Kompletný zoznam všetkých povinných aj voliteľných kritérií.
Zdroj: www.vitajtecyklisti.sk

Cyklisti mohou do nevěstince "za hubičku"!

Dopady hospodářské krize postihly i nevěstince a tak berlínské “domy lásky“ přichází se slevami pro klienty, kteří přijedou na kole nebo veřejnou dopravou. Snaží se tak oslovit novou skupinu klientů. Za pětačtyřicetiminutovou návštěvu v nevěstinci zaplatí místo obvyklých 70 eur (asi 1820 korun) “jen“ 65 eur. Nové nabídky podle Götze využije denně tři až pět nových zákazníků. "Zelená sleva" prý také zmírnila problémy s parkováním v okolí nevěstince.
Zdroj: www.blesk.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára