Stránky

16 marca 2010

Bicykel po zime

„Na zimu treba na prehadzovačke nastaviť taký prevod, aby reťaz zostala čo najvoľnejšia a ak bicykel nevisí na háku, treba jeho kolesá raz za čas pootočiť, aby sa plášť neuležal,“ pripomína Michal Škvarka z dolnokubínskeho Cyklo Športu.
Za opravu defektu zaplatíte mimo Bratislavy v priemere od 2 do 3 €, za centrovanie kolesa od 3 do 7 €, za kompletný nový výplet od 5 do 10 €. Nastavenie bŕzd s výmenou obloženia by na bežnom bicykli nemalo stáť viac ako 1 až 4 eurá, ak však máte hydraulické brzdy, cena sa môže vyšplhať na dvojnásobok. Podobné ceny platia aj pre nastavenie prehadzovača.
Pomerne lacnou záležitosťou je výmena laniek s cenou pod 5 eur, ktorá opäť navráti vašej výbave pôvodné vlastnosti. Zabúdať netreba ani na rozobratie, vyčistenie a výmenu ložísk spojenú s premazaním a zložením zadného náboja. Za tento úkon zaplatíte približne 8 eur.
V porovnaní s cenami jednotlivých úkonov sú zaujímavé zimné generálky. Keď je v cykloservisoch pokoj, nemusíte za ňu zaplatiť viac ako 20 eur. Cez letnú sezónu si však nachystajte radšej 30 eur.

(pokračovanie po kliknutí na nadpis)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára